Varšava

Povodom ulaska Hrvatske u EU i proslave Dana državnosti veleposlanstvo je organiziralo manifestacije u gradovima od Varšave, Krakowa, Wroclawa, Poznana do Bialystoka i Chelm Bydgoszcza.

Tako je jedan tramvaj na redovnoj gradskoj ruti u Varšavi nosio hrvatska, poljska i europska obilježja, a tramvajske su stanice nosile imena hrvatskih gradova, dok su putnici, imali prilike kušati hrvatske proizvode.

U sklopu manifestacije „Hrvatski piknik s Europom“ održani su koncerti na kojima su nastupala kulturnoumjetnička društva iz Hrvatske i Poljske, djeca iz Hrvatske škole pod vodstvom prof. Timee Šakan-Škrlin, predstavljane su knjige, a organizirana je i izložba pasa Dalmatinera.

U Krakowu su u Teatru Slowackiego te na središnjem gradskom trgu  3. i 4. srpnja održani koncerti Ane Rucner i Gorana Karana.

U Wroclawu  je promoviran ulazak Hrvatske u EU u organizaciji Odjela poljsko-hrvatskog društva prijateljstva, Grada Wroclawa, Podravke i predstavništva Europske komisije u Wroclawu, a proslave su održane i u gradovima sjedištima četiri počasna konzula RH u Poljskoj (Krakow, Poznan, Bialystok, Bydgoszcz).