Fond za integrirano upravljanje granicama (BMVI)



Ministarstvo vanjskih i europskih poslova korisnik je Fonda za integrirano upravljanje granicama, Instrumenta za financijsku potporu u području upravljanja granicama i vizne politike (BMVI).

Cilj je politike Instrumenta, kao dijela Fonda osiguranje snažnog i djelotvornog europskog integriranog upravljanja granicama čime se doprinosi osiguranju visoke razine unutarnje sigurnosti u Uniji, uz istodobno zaštitu slobodnog kretanja unutar nje.
Temeljem Odluke o izravnoj dodjeli financijskih sredstava za provedbu projekta “Prilagodba konzularnog odjela Veleposlanstva RH u Talijanskoj Republici“ u okviru Fonda za integrirano upravljanje granicama, Instrumenta za financijsku potporu u području upravljanja granicama i vizne politike izrađen je Sporazum o izravnoj dodjeli financijskih sredstava za provedbu predmetnog projekta.

Svrha predmetnog projekta je prilagodba konzularnog prostora Veleposlanstva Republike Hrvatske u Talijanskoj Republici radi unaprjeđenja poslova izdavanja viza.

Ukupna vrijednost projekta iznosi 100.854,88 EUR bez PDV-a, od čega se iz sredstava Fonda sufinancira 75% opravdanih troškova projekta.

Status: U tijeku