Fond za integrirano upravljanje granicama (BMVI)


Ministarstvo vanjskih i europskih poslova korisnik je Fonda za integrirano upravljanje granicama, Instrumenta za financijsku potporu u području upravljanja granicama i vizne politike (BMVI).
Cilj je politike Instrumenta, kao dijela Fonda, osiguranje snažnog i djelotvornog europskog integriranog upravljanja granicama čime se doprinosi osiguranju visoke razine unutarnje sigurnosti u Uniji, uz istodobno zaštitu slobodnog kretanja unutar nje.
Temeljem donesenih Odluka i sklopljenih Sporazuma o izravnoj dodjeli financijskih sredstava za provedbu projekata s Odgovornim tijelom Ministarstvom unutarnjih poslova zaduženog za upravljanje i kontrolu provedbe financiranja iz Fonda za integrirano upravljanje granicama (BMVI), Ministarstvo vanjskih i europskih poslova provodi projekte i pridonosi provedbi specifičnog cilja 2 „Potpora zajedničkoj viznoj politici“.
 
  • Projekt: “Prilagodba konzularnog odjela Veleposlanstva RH u Talijanskoj Republici“
Svrha predmetnog projekta je prilagodba konzularnog prostora Veleposlanstva Republike Hrvatske u Talijanskoj Republici radi unaprjeđenja poslova izdavanja viza.
Ukupna vrijednost projekta iznosi 100.854,88 EUR bez PDV-a, od čega se iz sredstava Fonda sufinancira 75% opravdanih troškova projekta.
 
Status: Završen
 
  • Projekt: „Prilagodba konzularnog odjela Veleposlanstva RH u Republici Koreji, Seul“
Svrha predmetnog projekta je prilagodba konzularnog prostora Veleposlanstva Republike Hrvatske u Republici Koreji radi unaprjeđenja poslova izdavanja viza.
Ukupna vrijednost projekta iznosi 20.600,00 EUR bez PDV-a, od čega se iz sredstava Fonda sufinancira 75% opravdanih troškova projekta.
 
Status: U tijeku