Den Haag

Den Haag, 2. srpnja 2013. 

Aleja Europe u Centru Haaga postala je bogatija za jedno stablo lipe koje su u čast hrvatskog punopravnog članstva zajednički posadili haaški gradonačelnik Van Aartsen, glavna tajnica nizozemskog MVP Renee Jones-Bos te hrvatska veleposlanica Mrđen Korać.

Svečana proslava ulaska Hrvatske u EU organizirana je 01.07. na poziv ministra vanjskih poslova Fransa Timmermansa i gradonačelnika Haaga Joziasa van Aartsena, a brojnim su uzvanicima dobrodošlicu izrazili mvp Timmermans, ministar pravosuđa Ivo Opstelten, članovi Odbora za europske poslove Zastupničkog doma i Senata nizozemskog parlamenta, čelnici međunarodnih organizacija sa sjedištem u Haagu, kao i župnik hrvatske župe u Rotterdamu fra Juro Tokalić te predstavnici udruge mladih Hrvata i drug članovi hrvatske zajednice u Nizozemskoj.

Uzvanici su uživali u koncertu nizozemskog muškog zbora „De Trossen Los“ iz mjesta Twello, na sjeveru Nizozemske. Njihov je nastup organizirala Zaklada Nizozemska-Hrvatska na čelu s predsjednikom Ivanom Kantocijem, inače članom zbora.