STIPENDIJE ZA COLLEGE OF EUROPE

Temeljem potpisanog Memoranduma o suglasnosti između Vlade RH i College of Europe, Ministarstvo vanjskih i europskih poslova RH omogućava godišnje stipendije, na temelju raspoloživosti proračuna svake godine, hrvatskim državljanima koji žele studirati na College of Europe Campus of Bruges (Belgija), Campus of Natolin (Varšava, Poljska) i na novom Campusu u Tirani (Albanija) koji je osnovan 2023. godine te upisuje prvu generaciju polaznika u jesen 2024. 

Ukupna školarina, trenutno 29.000,00 EUR za programe u Brugesu i 27.000,00 EUR za programe Natolin/Varšava i Tirana, za akademsku godinu 2024./2025., uključuje školarinu, obroke i smještaj. Ovaj iznos uključuje, između ostalog, studijsko putovanje ili studijska putovanja. Odabrani dobitnici stipendije sklapaju ugovor s Ministarstvom vanjskih i europskih poslova RH kojim se ujedno predviđa zasnivanje radnog odnosa u službi vanjskih poslova odnosno u državnoj upravi Republike Hrvatske. Stipendija pokriva ukupni iznos navedenih školarina.

Svake akademske godine, počevši od akademske godine 2024./2025., Hrvatska planira u potpunosti pokriti školarinu za hrvatske studente koji budu primljeni na College of Europe (Bruges, Natolin/Varšava ili Tirana). Broj stipendija za ak. godinu 2024.-2025. bit će objavljen tijekom financijske godine 2024.

PRIJAVE:

Prijave za akademsku godinu 2024.-2025. su sada otvorene. Više informacija na ovoj poveznici Dobrodošli na Europski koledž, iskustvo koje vam mijenja život! | Coleurope. https://www.coleurope.eu/admission/scholarships/scholarships-country

SELEKCIJSKI INTERVJUI:

Kandidati koji prođu predselekciju, koju samostalno provodi College of Europe, dobit će poziv Hrvatskog selekcijskog povjerenstva na selekcijski intervju koji će se obaviti u proljeće 2024. godine, a dani intervjua bit će objavljeni online. Kandidati će dobiti e-mail s danom i vremenom intervjua te će biti zamoljeni da potvrde svoje sudjelovanje u odgovoru.

Ishod procesa odabira slijedi pravila CoE, a više informacija saznajte na ovoj poveznici Proces odabira | Coleurope.

Poredak odabranih kandidata, primljenih u kampus CoE u Brugesu, Natolinu i Tirani, bit će objavljen kada sve stipendije budu odobrene i prihvaćene.


 
 
 
College of Europe College of Europe | Collège d’Europe | Coleurope sa sjedištem u Brugesu (Belgija) Campus Bruges | Coleurope su 1949. godine osnovale ugledne europske ličnosti kao što su Salvador de Madariaga, Winston Churchill, Paul Henry Spaak i Alcide De Gasperi, kako bi stvorili instituciju s međunarodnim pozivom u kojoj studenti iz različitih europskih zemalja mogu studirati i živjeti zajedno radi usavršavanja za europske teme i pitanja.

Godine 1992. CoE osnovao je i drugi kampus u Natolinu (Varšava, Poljska) Kampus Natolin | Coleurope, uz potporu Europske komisije i poljske Vlade. U nastavku se nalaze dodatne informacije, također i za nadolazeću akademsku godinu 2024.-2025.:
   
Misija College of Europe je omogućiti odabranim studentima poslijediplomskih studija da razumiju i istraže političke, pravne, ekonomske i međunarodne teme i pitanja koja se odnose na proces europskih integracija.

Master poslijediplomski programi CoE: svaki program odgovara ukupno 66 ECTS bodova
  • European Economic Studies (with an option to choose the specialization in European Economic Integration and the World of Business)
  • European Interdisciplinary Studies (the Internal and External Dimensions of the European Union)
  • EU International Relations and Diplomacy Studies
  • European Legal Studies
  • European Political and Governance Studies
  • European Transformation and Integration Studies
 
Contact
Admissions Office / Bureau d’Admission
College of Europe / Collège d'Europe
Dijver 11
BE-8000 Brugge
Belgium / Belgique
 +32 50 47 71 11
E-mail: info.admissions@coleurope.eu
When contacting the Admissions Office by email please always mention your nationality(ies) in the subject of your email message.
 
MVEP kontakt
DIPLOMATSKA AKADEMIJA MVEP-a
SLUŽBA ZA DIPLOMATSKO USAVRŠAVANJE
E-mail:diplomatska-akademija@mvep.hr