Zagreb, 26.5.2015. - U MVEP RH u organizaciji Diplomatske akademije održana predavanja studentima Visoke škole međunarodnih odnosa i diplomacije "Dag Hammarskjold"

Studenti Visoke škole međunarodnih odnosa i diplomacije 'Dag Hammarskjold' iz Zagreba, predvođeni dr.sc. Zoranom Pičuljanom, posjetili su u utorak, 26. svibnja 2015., Ministarstvo vanjskih i europskih poslova.

U Multimedijalnoj dvorani MVEP RH uvodno im je predavanje održao mr.sc.Hrvoje Ćurko, ministar savjetnik u DA, na temu: 'Posao gospodarskog savjetnika u Stalnoj misiji RH pri UN i WTO u Ženevi – Iskustvo rada u maloj misiji'. Zatim je dr. sc. Dubravko Žirovčić, voditelj Diplomatske akademije, govorio o: 'Republici Hrvatskoj kao 28 članici Europske unije', a dr.sc.Mladen Nakić, savjetnik u Analitici, upoznao ih je s: 'Osnovnim načelima rada diplomatske analitike'.

Studente je zanimala, između ostalog, globalna geopolitička situacija, mogućnost volontiranja-stažiranja u MVEP-u i/ili diplomatskim misijama i konzularnim uredima RH u inozemstvu, odnosi RH sa susjedima, mogućnost revizije Daytonskog sporazuma, itd.