U organizaciji Diplomatske akademije održano predavanje studentima Fakulteta agrobiotehničkih znanosti iz Osijeka i studentima Fakulteta političkih znanosti iz Zagreba

  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
Skupina studenata Fakulteta agrobiotehničkih znanosti iz Osijeka i studenata Fakulteta političkih znanosti iz Zagreba posjetila je 6. lipnja 2023. godine Diplomatsku akademiju Ministarstva vanjskih i europskih poslova Republike Hrvatske gdje im je organizirano predavanje u Velikoj dvorani na Petretićevom trgu.
Studentima su se obratile dr.sc. Lada Muraj, načelnica Diplomatske akademije, na temu: Služba vanjskih poslova Republike Hrvatske i gđa Irena Alajbeg, ovlaštena za obavljanje poslova ravnateljice Uprave za gospodarske poslove i razvojnu suradnju, na temu: Gospodarska diplomacija.
Nakon kraćeg uvoda o osobitostima diplomatske profesije, prikazan je razvoj službe vanjskih poslova Republike Hrvatske, sukladno evoluciji prioriteta vanjske politike, kao i specifičnosti diplomatske profesije i gospodarske diplomacije. Na pitanje slušatelja pojašnjena je diplomatska i konzularna prisutnost RH u svijetu  kao i  proces pristupanja članstvu u OECD-u.