Zagreb, 19. rujna 2012. - Ciklus seminara namijenjenih obuci hrvatskih promatrača pri radnim tijelima institucija Europske unije

Načelnik Diplomatske akademije Ministarstva vanjskih i europskih poslova (DA MVEP RH) veleposlanik dr. sc. Mladen Andrlić i prva savjetnica Francuskog veleposlanstva gđa Clélia Chevrier danas su otvorili prvi u nizu seminara namijenjenih obuci hrvatskih promatrača pri radnim tijelima institucija Europske unije. 

Svrha je ovih seminara, u organizaciji MVEP-a, Francuskog veleposlanstva i francuske Visoke škole za javnu upravu, pomoći hrvatskim državnim službenicima i diplomatima koji, danas kao promatrači a uskoro kao ravnopravni dionici, sudjeluju u radu radnih tijela institucija Europske unije, bilo izravno bilo u vidu priprema nacionalnih pozicija. Stoga će im se pružiti potrebna znanja ponajprije iz područja procedura donošenja odluka u institucijama Europske unije, predstavit će im se pojedini modeli sustava nacionalne koordinacije europskih poslova, kao i vještine pregovaranja, međukulturalne komunikacije i diplomacije. Ciklus će se nastaviti u listopadu.