U Kneževu dvoru u Dubrovniku održano predstavljanje knjige "Ruđer Bošković u službi diplomacije Dubrovačke Republike"

 

U organizaciji Diplomatske akademije Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija i Ogranka Matice hrvatske u Dubrovniku, te uz potporu Grada Dubrovnika, u srijedu, 12. listopada 2011. godine, u Kneževu dvoru u Dubrovniku održalo se predstavljanje knjige Ruđer Bošković u službi diplomacije Dubrovačke Republike autora Stjepana Špoljarića.

Na predstavljanju su, uz autora, o knjizi i životu i djelu Ruđera Boškovića govorili i gradonačelnik Dubrovnika Andro Vlahušić, predsjednica Ogranka Matice hrvatske u Dubrovniku Ivana Burđelez, te ravnatelj Diplomatske akademije Mladen Andrlić.

U djelu s nazivom Ruđer Bošković u službi diplomacije Dubrovačke Republike prikazani su konkretni slučajevi Boškovićeva diplomatskog djelovanja u zaštiti i promicanju vanjskopolitičkih interesa Dubrovačke Republike. Knjiga je pripremljena u Diplomatskoj akademiji Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija kao prilog obilježavanju 300. obljetnice Boškovićeva rođenja. Tiskana je u dva dvojezična izdanja - hrvatsko-francuskom i hrvatsko-engleskom - uz potporu Ministarstva kulture, Ministarstva znanosti, obrazovanja i športa te Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija.