Završen Dvomjesečni stručni diplomatski tečaj

 

U Diplomatskoj akademiji Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija Republike Hrvatske u petak, 10. lipnja 2011. godine, završen je Dvomjesečni stručni diplomatski tečaj svečanom podjelom potvrda polaznicima XIII. Generacije.

Polaznicima se u ime Ministarstva vanjskih poslove i europskih integracije obratio veleposlanik dr. sc. Mladen Andrlić, ravnatelj Diplomatske akademije. Tečaj su pohađali viši profesionalni diplomati službe vanjskih poslova Republike Hrvatske, kao pripremu za polaganje savjetničkog ispita. Među polaznicima bilo je 17 polaznika iz Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija i četvero iz drugih tijela državne uprave Republike Hrvatske.

Tečaj se odvijao tijekom svibnja i lipnja, uz ukupno 80 sati nastave u okviru četiri tematska modula - Međunarodni odnosi i Republika Hrvatska, Europske integracije i Republika Hrvatska, Služba vanjskih poslova Republike Hrvatske, Moderna diplomacija. Posebnost je što su predavači bili isključivo iz redova hrvatskih diplomata.