Započeo XIX. Jednogodišnji stručni diplomatski studij

U Ministarstvu vanjskih i europskih poslova, u četvrtak 29. listopada 2018. godine, započeo je Jednogodišnji stručni diplomatski studij, kojeg u Diplomatskoj akademiji pohađa XIX. generacija polaznika, i to 29 mlađa djelatnika MVEP i 19 iz drugih tijela državne i javne uprave RH.

Studij je započeo predstavljanjem programa, o čemu su govorili veleposlanik Josip Paro, načelnik Diplomatske akademije te dr.sc. Dubravko Žirovčić, voditelj Diplomatske akademije i dr.sc. Ivan Mijić, voditelj projekta. Uslijedilo je i prvo stručno predavanje, gdje je prof. dr.sc. Ivan Šimonović izlagao o ljudskim pravima i sprečavanju masovnih zločina.

Jednogodišnji studij provodi se kroz predavanja, seminare i radionice iz područja vanjske politike, diplomacije i međunarodnih odnosa te stručne posjete političkim, gospodarskim i drugim institucijama u Hrvatskoj. Predavači su hrvatski i inozemni diplomati, sveučilišni profesori i drugi znanstvenici te javni djelatnici. Program traje dva semestra i obuhvaća 22 predmeta.