Zagreb, 7. svibnja 2013. - Skupina studenata društvenih i prirodnih znanosti iz SR Njemačke posjetila DA MVEP RH

Skupina njemačkih studenata i profesora, predvođeni dr. Johannes Kröger, direktorom njemačke zaklade Ludwig-Windthorst iz Lingena, posjetili su 7. svibnja Ministarstvo vanjskih i europskih poslova gdje im je Dubravka Smolić Vlaić iz Uprave za europske poslove održala predavanje „Republika Hrvatska: 28. država članica Europske unije“. Goste je uvodno pozdravio načelnik Diplomatske akademije dr.sc. Mladen Andrlić. 

Njemačke studente i njihove profesore zanimalo je, između ostalog, hrvatsko viđenje europske perspektive zemalja u regiji, te na koji način Hrvatska namjerava pomoći zemljama regije na njihovom putu prema EU. Također je bilo riječi i o hrvatskoj energetskoj politici, obnovljivim izvorima energije te o hrvatskim iskustvima oko Bolonjskog procesa.
 
Njemački studenti boravili su na studijskom posjetu u Hrvatskoj i Zagrebu kako bi se upoznali s organizacijom hrvatskog školstva te pripremama i usklađivanju tog segmenta ulaskom Hrvatske u EU, dosadašnjem tijeku europskih integracija i hrvatskim očekivanjima od ulaska u EU.