Zagreb, 18. travnja 2012. - Završen je specijalistički obrazovni program „Akademija Ujedinjenih naroda“

U Ministarstvu vanjskih i europskih poslova u srijedu, 18. travnja 2012. godine, završen je specijalistički obrazovni program „Akademija Ujedinjenih naroda“ (UN Academy). Specijalistički program održan je u organizaciji Diplomatske akademije Ministarstva vanjskih i europskih poslova Republike Hrvatske i Hrvatskog društva za Ujedinjene narode, kao i uz potporu Veleposlanstva Sjedinjenih Američkih Država u Republici Hrvatskoj.

Program se odvijao treću godinu zaredom i u razdoblju od 25. siječnja 2012. godine održano je dvanaest predavanja o sustavu i radu Ujedinjenih naroda. Na Akademiji Ujedinjenih naroda predavali su vodeći hrvatski stručnjaci za međunarodne odnose iz Ministarstva vanjskih i europskih poslova, kao i iz drugih tijela državne uprave, akademske zajednice i međunarodnih organizacija u Republici Hrvatskoj te inozemni gosti.

U završnom panelu na temu 'Ujedinjeni narodi i međunarodni financijski sustav sudjelovali su profesor Michael G. Plummer sa Sveučilišta John Hopkins u Sjedinjenim Američkim Državama i dr. sc. Neven Mates iz Hrvatske narodne banke, a raspravu je vodio ekonomski analitičar Hrvoje Stojić.

Program je zaključen svečanom podjelom uvjerenja polaznicima i prigodnim obraćanjem ravnatelja Diplomatske akademije dr. sc. Mladena Andrlića i predsjednika Hrvatskog društva za Ujedinjene narode prof. dr. sc. Davorina Lapaša.