Zagreb, 17. ožujka 2014. - Održan seminar o EU za hrvatske i kosovske diplomate

 

Na Diplomatskoj akademiji MVEP-a 17. i 18. ožujka održan je seminar o promjenama u EU nakon Lisabonskog ugovora, EU institucijama, koordinaciji EU politika i drugim temama iz područja Europske unije. Seminar su održali britanski predavači, Michael Roberts iz Dods Training s dugogodišnjim iskustvom u britanskoj državnoj službi, britanskom Stalnom predstavništvu u Bruxellesu i u Europskoj komisiji, te Michael Roberts, nekadašnji zamjenik voditelja Europskog tajništva u Uredu britanskog premijera i dugogodišnji britanski diplomat i bivši veleposlanik UK-a u Slovačkoj.

Osim hrvatskih diplomata, na seminaru je sudjelovalo i četvero diplomata iz Ministarstva vanjskih poslova Republike Kosova.

Polaznicima se uvodno obratio Mladen Andrlić, načelnik Sektora za diplomatsko i europsko usavršavanje i pripreme i Nicole April Davison, zamjenica veleposlanika Ujedinjenog Kraljevstva. Na otvaranju su sudjelovali i Skender Durmishi, ravnatelj Diplomatske akademije Ministarstva vanjskih poslova Kosova i Shkëndije Geci Sherifi, veleposlanica Kosova u Zagrebu.