U MVEP RH održano predavanje učenicima 8. razreda OŠ Nikole Hribara iz Velike Gorice

Skupina učenika 8. razreda Osnovne škole Nikola Hribar iz Velike Gorice, posjetila je u petak, 24. ožujka 2017. Ministarstvo vanjskih i europskih poslova RH.

U Multimedijalnoj dvorani MVEP-a kroz kraća izlaganja i prema prethodno izraženom zanimanju, učenicima su predstavljene pojedine teme.  Uz uvodne pozdrave, veleposlanik dr.sc. Mladen Andrlić, načelnik Diplomatske akademije, ukratko je objasnio prioritete hrvatske vanjske politike i diplomacije u uvjetima članstva u EU i NATO-u. Dr.sc. Dubravko Žirovčić, govorio je o ulozi diplomatskih predstavnika u radu veleposlanstava i generalnih konzulata. Gđa Ljiljana Pancirov održala je predavanje o iskustvima u veleposlanstvima u den Haagu, Helsinkiju i generalnom konzulatu u Pečuhu, dok je dr.sc. Mladen Nakić predstavio ulogu Hrvatske u jugoistočnoj Europi.

Srednjoškolce je dodatno zanimalo koji su preduvjeti i koji oblik školovanja je potreban za ulazak u diplomatsku službu. Učiteljice Marija Majdak Forjan i Valentina Japec bile su iznimno zadovoljne prijemom i održanim predavanjima.