Svečano zatvaranje jedanaestog izdanja UN Akademije

  • Slika
  • Slika
  • Slika
Svečanom podjelom diploma u sjedištu Ministarstva vanjskih i europskih poslova Republike Hrvatske u Zagrebu, 30. rujna o.g., završen je jedanaesti ciklus Akademije Ujedinjenih naroda, koju tradicionalno organizira Hrvatsko društvo za Ujedinjene narode (HDUN) u suradnji s Diplomatskom akademijom MVEP RH.
Polaznicima UN Akademije uvodno se obratio g. Filip Naglić, voditelj HDUN-a, a zatim dr.sc. Dubravka Šimonović, predsjednica HDUN-a. Ovogodišnji program fokusirao se na Globalne ciljeve održivog razvoja do 2030. Predsjednica HDUN-a istaknula je UN Akademiju kao primjer uspješne suradnje između MVEP-a kao državne institucije i HDUN-a kao nevladine organizacije. U svojem obraćanju polaznicima i uvaženim gostima ukazala je na potrebu stjecanja znanja o sustavu Ujedinjenih naroda za mlade ljude kao ambasadore Republike Hrvatske u svijetu te se osvrnula na tradiciju i ugled ovog programa.
Nakon uvodnih pozdrava, okupljenima se obratio dr. sc. Gordan Grlić Radman, ministar vanjskih i europskih poslova Republike Hrvatske. U svojem govoru istaknuo je ulogu mladih ljudi u rješavanju globalnih problema i pohvalio polaznike koji svojim angažmanom i motivacijom izravno doprinose boljitku Republike Hrvatske. Tijekom svojeg izlaganja o aktualnim globalnim temama ukazao je na Ujedinjene narode kao ključni čimbenik u naporima da se svijet učini sigurnijim i boljim mjestom za život.
Dodjelom diploma i grupnim fotografijama službeno je zaključen program jedanaeste po redu UN Akademije, a Hrvatsko društvo za Ujedinjene narode ovim se putem zahvaljuje ovogodišnjim predavačima i polaznicima na aktivnom sudjelovanju i svakom budućem promicanju načela Povelje UN-a u javnom dijalogu.