Svečano zatvaranje dvanaestog izdanja UN Akademije

  • Slika
Svečanom podjelom uvjerenja u sjedištu Ministarstva vanjskih i europskih poslova Republike Hrvatske u Zagrebu, 4. rujna o.g., završen je dvanaesti ciklus Akademije Ujedinjenih naroda, koju tradicionalno organizira Hrvatsko društvo za Ujedinjene narode (HDUN) u suradnji s Diplomatskom akademijom MVEP RH.

Polaznicima UN Akademije uvodno se obratio g. Filip Naglić, voditelj HDUN-a, a zatim dr.sc. Dubravka Šimonović, predsjednica HDUN-a. Ovogodišnji program fokusirao se na temu UN Opća deklaracija o ljudskim pravima – 75 godina kasnije. Predsjednica HDUN-a istaknula je UN Akademiju kao primjer uspješne suradnje između MVEP-a kao državne institucije i HDUN-a kao nevladine organizacije te ukazala na potrebu stjecanja znanja o sustavu Ujedinjenih naroda za mlade ljude. 

Nakon uvodnih pozdrava, okupljenima se obratio g. Frano Matušić, državni tajnik za političke poslove. Tijekom svojeg izlaganja o aktualnim globalnim temama ukazao je na Ujedinjene narode kao ključni čimbenik u naporima da se svijet učini sigurnijim i boljim mjestom za život.

Dodjelom uvjerenja i grupnim fotografijama službeno je zaključen program dvanaeste po redu UN Akademije, a Hrvatsko društvo za Ujedinjene narode ovim se putem zahvaljuje ovogodišnjim predavačima i polaznicima na aktivnom sudjelovanju i svakom budućem promicanju načela Povelje UN-a u javnom dijalogu.