Predavanje veleposlanika Indije Nj.E. Raja Kumara Srivastava na Jednogodišnjem stručnom diplomatskom studiju

U organizaciji Diplomatske akademije MVEP-a dana 15. ožujka 2021. je veleposlanik Indije Nj. E. Raj Kumar Srivastava održao online predavanje za polaznike XXI Jednogodišnjeg stručnog diplomatskog studija pod nazivom „New India and its offerings to the World“.

Ravnateljica Diplomatske akademije dr.sc. Lada Muraj pozdravila je uvodno veleposlanika, a veleposlanik Dražen Margeta moderirao je cijeli skup kojem su se priključili panelisti iz RH, UK i i Indije: g. Sergej Stanojkovski, direktor i filmski producent tvrtke „Avvantura“, g. Igor Štimac, trener indijske nacionalne nogometne reprezentacije, g. Ivica Žigić, predsjednik Indijsko-hrvatskog gospodarskog kluba i g. Nikhil Shoorji, glavni direktor za Europu hrvatske tvrtke Infobip.

Predavanje i rasprava koja je slijedila su vrlo dinamično prikazali aktualnosti vezano uz poziciju Indije  u trenutnom geopolitičkom poretku kao i stanje hrvatsko-indijskih odnosa te mogućnosti intenziviranja suradnje.

Nj. E. Raj Kumar Srivastava imenovan je veleposlanikom Republike Indije u Republici Hrvatskoj u rujnu 2020. Karijerni je diplomat s bogatom iskustvom u službi vanjskih poslova Indije u New Delhiju i inozemstvu ( diplomatska predstavništva u Madridu, Yangonu, Beču, Brasiliji i Tokiju).