Predavanje veleposlanice Japana Misako Kaji na XIV Dvomjesečnom diplomatskom tečaju

U organizaciji Diplomatske akademije MVEP-a, u srijedu, 28. travnja 2021. godine, veleposlanica Japana Misako Kaji održala online predavanje za polaznike XIV Dvomjesečnog diplomatskog tečaja pod nazivom „Japan and Croatia: Yesterday, Today and Tomorrow“.

Ravnateljica Diplomatske akademije Lada Muraj pozdravila je uvodno veleposlanicu, a veleposlanik Dražen Margeta moderirao je cijeli skup kojem su se priključili panelisti iz Republike Hrvatske i Japana: dr.sc. Tonči Tadić, viši znanstveni suradnik na Institutu Ruđer Bošković, g. Ken Tsuchiya, predsjednik Adria Toyota (sa središnjicom u Ljubljani), g. Sven Bjelan, koordinator međunarodnih odnosa Tokamachi city (domaćin za hrvatske olimpijce za Olimpijske igre 2021).

Panel rasprava o hrvatsko japanskim odnosima i iskustvima u području gospodarstva, politike, znanosti i športa praćena je prezentacijom svakog panelista i pojašnjenjima veleposlanice o kulturnim i ostalim specifičnostima Japana. Veleposlanica Misako Kaji ima dugogodišnje iskustvo u diplomaciji, studirala je na Sveučilištu u Tokiju i magistrirala na Oxfordu  filozofiju i političku ekonomiju.