Predavanje »Ruđer Bošković u službi diplomacije Dubrovačke Republike« u Bruxellesu

U petak, 25. siječnja 2019. godine u prostorijama Veleposlanstva Republike Hrvatske pri Kraljevini Belgiji u Bruxellesu g. Stjepan Špoljarić iz Diplomatske akademije Ministarstva vanjskih i europskih poslova održao je predavanje »Ruđer Bošković u službi diplomacije Dubrovačke Republike«.

Predavanje su, u sklopu dvodnevne kulturne manifestacije »Festa sv. Vlaha u Bruxellesu«, suorganizirali Veleposlanstvo Republike Hrvatske, Ured dubrovačko–neretvanske županije u Bruxellesu te Matica hrvatska – ogranak Bruxelles.

Na početku događaja prisutne su pozdravili otpravnica poslova Veleposlanstva Republike Hrvatske gđa Lada Muraj i predsjednik bruxelleskog ogranka Matice hrvatske g. Hrvoje Butigan, nakon čega je g. Špoljarić predstavio rad slavnog dubrovačkog znanstvenika iz aspekta zavičajnosti i identiteta, u sklopu kojeg se pokazuje da je Bošković tijekom života kao zastupao vanjskopolitičke interese rodnog Dubrovnika.

Predavanju su prisustvovali župan dubrovačko–neretvanski g. Nikola Dobroslavić, voditelj Katoličke misije u Bruxellesu fra Tomo Anđić te hrvatski diplomati, poslovni ljudi i pripadnici hrvatske zajednice u Bruxellesu.