Potpisivanje memoranduma DA MVPEI i Sveučilišta za vanjske poslove MVP NR Kine

U utorak, 10. svibnja 2011. godine, u MVPEI-u je potpisan Memorandum o suglasnosti Diplomatske akademije Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija RH i Sveučilišta za vanjske poslove Ministarstva vanjskih poslova NR Kine u području diplomatskog obrazovanja.

Ravnatelj Diplomatske akademije Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija Mladen Andrlić i predsjednik Odbora za vanjsku politiku Svekineskog narodnog vijeća i ravnatelj Sveučilišta za vanjske poslove Ministarstva vanjskih poslova Narodne Republike Kine Zhao Jinjun potpisali su u utorak, 10. svibnja 2011. godine, Memorandum o suglasnosti Diplomatske akademije Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija Republike Hrvatske i Sveučilišta za vanjske poslove Ministarstva vanjskih poslova Narodne Republike Kine u području diplomatskog obrazovanja.

Prije potpisivanja Memoranduma, održan je sastanak s ravnateljicom Uprave za izvaneuropsku bilateralnu suradnju Andreom Javor na kojem su razmijenjena stajališta o hrvatsko-kineskim odnosima i mogućnostima daljnjeg intenziviranja suradnje.

Ovom prigodom predsjednik Odbora za vanjsku politiku Zhao održao je u Ministarstvu vanjskih poslova i europskih integracija i predavanje pod nazivom „Glavne smjernice kineske vanjske politike“.