Posjet tvrtki ŠESTAN-BUSCH d.o.o.

U petak, 15. studenoga 2019. godine, polaznici XX. Jednogodišnjeg stručnog diplomatskog studija Diplomatske akademije Ministarstva vanjskih i europskih poslova RH posjetili su tvrtku Šestan-Busch d.o.o. u Prelogu.

Svrha posjeta bila je upoznati polaznike s izvoznim potencijalima hrvatske industrije, u okviru modula o gospodarskoj diplomaciji.

Gospodin Alojzije Šestan, glavni direktor i predsjednik Zajednice proizvođača posebne namjene pri HGK, ukratko je predstavio tvrtku, asortiman, broj zaposlenih te je naglasio da imaju proizvodne pogone na četiri lokacije u četiri različite države (Njemačka, Italija i posljednji je otvoren u SAD-u). U Prelogu se proizvode kacige, kao cjelokupna oprema za njihovu proizvodnju. Naglasio je da tvrtka preko 95% prometa uprihoduje izvozom u preko 70 država svijeta.

Zatim je gospodin Goran Basarac, izvršni direktor za strateški razvoj i provedbu projekata i predsjednika Klastera obrambene industrije RH te ujedno i polaznik XIII. generacije studija, prikazao kratku prezentaciju i promotivni video s naglaskom da nisu vojna već obrambeno sigurnosna tvrtka.

Posjet je završen obilaskom proizvodnog pogona uz stručnu pratnju i komentare gospodina Bože Bujanića, tehničkog direktora.