Posjet MORH-u

U petak, 20. svibnja 2022. godine, polaznici XXII. Jednogodišnjega stručnog diplomatskog studija Diplomatske akademije Ministarstva vanjskih i europskih poslova RH posjetili su Ministarstvo obrane Republike Hrvatske.
Ministar obrane g. Mario Banožić, uvodno je pozdravio polaznike i naglasio dodirne točke MORH-a i MVEP RH, kao i važnost suradnje civilnog i vojnog sektora. Nakon uvodnog dijela, predavanje je održala gđa Dunja Bujan Šujster, ravnateljica Uprave za obrambenu politiku, predstavivši organigram MORH-a i organizacijsku strukturu i aktivnosti svoje uprave. Zatim je predavanje održala i generalica Gordana Garašić, načelnica Uprave za planiranje. Pojasnila je strukturu i zadaće Oružanih snaga RH, sudjelovanje u međunarodnim misijama i međunarodnim organizacijama te razvoj sposobnosti OS RH.
Uz polaznike XXII. Jednogodišnjega stručnog diplomatskog studija, posjetu su prisustvovale i dr.sc. Lada Muraj, načelnica Diplomatske akademije i dr.sc. Jasmina Kovačević-Čavlović, voditeljica Službe za diplomatsko usavršavanje.