Posjet Ministarstvu regionalnog razvoja i fondova Europske unije

U četvrtak, 7. veljače 2019. godine, polaznici XIX. Jednogodišnjeg stručnog diplomatskog studija Diplomatske akademije Ministarstva vanjskih i europskih poslova posjetili su Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova Europske unije.

Uvodno je ministrica Gabrijela Žalac upoznala polaznike sa zadaćom i vizijom ministarstva, pojašnjavajući europske strukturne i investicijske fondove u RH. Naglasila je iskorištenost sredstava te predstavila Nacionalnu razvojnu strategiju do 2030. godine. Upoznala je polaznike s najvećim projektima u 2018. godini, kao i s ključnim značajkama financijskog razdoblja 2021. – 2027. Predavanju su nazočili i državna tajnica Spomenka Đurić te pomoćnici ministrice Ana Odak i Dragan Jelić.

Polaznike Diplomatske akademije posebno su zanimale teme vezane uz ugovorena i isplaćena sredstva RH iz europskih strukturnih i investicijskih fondova, postupak ugovaranja i isplate sredstava, optimizirani hodogram aktivnosti MRRFEU od faze prezentiranja ideje projekta do realizacije istog te mogućnosti suradnje države i Grada Zagreba u okviru rada Ministarstva.