Posjet Ministarstvu poljoprivrede RH

U četvrtak, 22. veljače 2018. godine, polaznici XVIII. Jednogodišnjeg stručnog diplomatskog studija Diplomatske akademije Ministarstva vanjskih i europskih poslova RH posjetili su Ministarstvo poljoprivrede Republike Hrvatske.

Uvodno je ministar Tomislav Tolušić upoznao polaznike s aktivnostima Ministarstva poljoprivrede, a zatim je pomoćnik ministra Krešimir Ivančić predstavio Program ruralnog razvoja Republike Hrvatske za razdoblje 2014. - 2020.

Polaznike DA MVEP RH posebno je zanimao sustav „dodatnih bodova“ za korištenje hrvatskih proizvoda u kontekstu javne nabave, što Ministarstvo poljoprivrede čini kako bi poboljšalo obrazovnu strukturu hrvatskih poljoprivrednika, koja je trenutna situacija sa Zakonom o hrani te s potrebom donošenja novog Pravilnika za provedbu ovog Zakona u odnosu na oglašavanje alkoholnih pića, inicijative suradnje u kojemu se svinje iz Slavonije uzgajaju i koriste u proizvodnji istarskog pršuta, što Ministarstvo poljoprivrede čini kako bi riješilo problem neuređenosti katastra, kao i problem neobrađenog poljoprivrednog zemljišta..