Posjet Islamskom centru Zagreb

Polaznici XXII. generacije Jednogodišnjega stručnog diplomskog studija Diplomatske akademije Ministarstva vanjskih i europskih poslova Republike Hrvatske posjetili su u utorak, 23. studenoga 2021. godine, Islamski centar Zagreb i Zagrebačku džamiju, gdje ih je primio NJ.E. muftija akademik Aziz efendija Hasanović.

U svojem obraćanju g. Hasanović je uvodno istaknuo osobito zadovoljstvo položajem i pravima islamske zajednice u RH, što se potvrđuje i unaprjeđuje izvrsnim odnosima s čelnicima RH, kao i s nizom institucijama. Kontinuitet suradnje s MVEP RH podupire i Diplomatska akademija u području usavršavanja hrvatskih diplomata, kroz diplomatski studij, ali i u sklopu neposredne pripreme za rad DM/KU u inozemstvu, omogućujući potpuniji uvid i razumijevanje osobitosti Islama.

Naglasio je kako hrvatski model, podrazumijeva i omogućuje život, a ne suživot, što može biti uzorom uređivanja odnosa i u drugim državama.

Posjet je nastavljen i zaključen obilaskom sakralnog i muzejskoga dijela objekta, uz stručna pojašnjenja mr.sc. Nermina efendije Botonjića, šefa kabineta muftije, te zajedničkim objedom u restoranu Islamskog centara.