Posjet Hrvatskoj narodnoj banci

U utorak, 21. siječnja 2020. godine, polaznici XX. Jednogodišnjeg stručnog diplomatskog studija Diplomatske akademije Ministarstva vanjskih i europskih poslova RH posjetili su Hrvatsku narodnu banku (HNB).
Posjet je započeo obilaskom i upoznavanjem polaznika s poviješću zgrade HNB, što je prezentirala gospođa Ines Merkl iz Ureda za odnose s javnošću. Zatim je gospodin Linardo Martinčević, savjetnik u Direkciji za odnose s međunarodnim financijskim institucijama, održao predavanje na temu 'Međunarodne financijske institucije'. Predstavio je globalne brettonwoodske financijske institucije, napose važnost i ulogu Međunarodnog monetarnog fonda (MMF) i Svjetske banke. Drugo predavanje održao je gospodin Mislav Brkić, iz Direkcije za europsku suradnju, na temu 'Uvođenje eura u Hrvatskoj'.
Polaznike Diplomatske akademije posebno je zanimalo što će biti s kreditima u kunama kada se uvede euro, koji će tečaj biti prilikom uvođenja eura, tko će javnost dodatno informirati o pojedinostima pri ulasku u eurozonu te je li predviđen referendum za uvođenje eura.