Posjet Hrvatskoj narodnoj banci

U utorak, 22. siječnja 2019. godine, polaznici XIX. Jednogodišnjeg stručnog diplomatskog studija Diplomatske akademije Ministarstva vanjskih i europskih poslova RH posjetili su Hrvatsku narodnu banku (HNB).

Tijekom posjet direktorica Direkcije za odnose s međunarodnim financijskim institucijama, gospođa Maja Landsman, održala je predavanje na temu 'Međunarodne financijske institucije. Predstavila je globalne brettonwoodske financijske institucije, te važnost i ulogu Međunarodnog monetarnog fonda (MMF) i Svjetske banke. Približila je i regionalne razvojne financijske ustanove, među kojima Europsku investicijsku banku (EIB), Europsku banku za obnovu i razvoj (EBRD) i Razvojnu banku Vijeća Europe (CEB), spomenuvši i druge institucije, kao što su Inter-američka banka za razvoj (IDB), Banka za međunarodna poravnanja (BIS) i Europski sustav središnjih banaka (ESSB). Predavanje je održao i g. Mislav Brkić, iz Direkcije za europsku suradnju sa temom 'Uvođenje eura u Hrvatskoj'.

Polaznici Diplomatske akademije aktivno su sudjelovali postavljajući pitanja, a posjet je završio obilaskom i upoznavanjem polaznika s poviješću zgrade HNB.