Posjet Hrvatskoj matici iseljenika

U petak, 18. studenoga 2016. godine, polaznici XVII. Jednogodišnjeg stručnog diplomatskog studija Diplomatske akademije Ministarstva vanjskih i europskih poslova RH posjetili su Hrvatsku maticu iseljenika (HMI).

Uvodno je gđa Mirjana Ana-Maria Piskulić, ravnateljica, predstavila HMI kao kulturno-prosvjetno društvo sa zadaćom održavanja kulturnih veza između iseljeništva i domovine, s programima rada u 40-ak država svijeta. Konkretne projekte HMI detaljnije su pojasnili gđa Srebrenka Šeravić, voditeljica Odjela za kulturu, gđa Lada Kanajet Šimić, voditeljica Odjela za obrazovanje, znanost i sport, mr.sc. Marin Knezović, voditelj Odjela za hrvatske manjine i gđa Vesna Kukavica, voditeljica Odjela za izdavaštvo.

Polaznici DA MVEP RH zanimali su se, između ostaloga, kako u HMI prosuđuju mogu li i kako mladi hrvatski diplomati pomoći radu HMI, kako u HMI vide razliku između hrvatskih manjina i dijaspore te u kojoj je fazi inicijativa za nastavak i kontinuirano učenje hrvatskoj jezika u Geelong-u.