Posjet Diplomatic County Clubu

U petak, 12. travnja 2019. godine, polaznici XIX. Jednogodišnjeg stručnog diplomatskog studija Diplomatske akademije Ministarstva vanjskih i europskih poslova RH posjetili su Diplomatic Country Club (DCC).

Vveleposlanik Hidajet Biščević održao je predavanje Svijet u procijepu - 2019, godina izazova, odmjeravanja i očekivanja za polaznike jednogodišnjeg studija Diplomatske akademije MVEP.

Veleposlanik Biščević je predstavio aktualno stanje međunarodnih odnosa i zabrinjavajuće trendove zaoštravanja, konfrontacija, rastuće militarizacije i krize multilateralnih institucija. Pri tome je poseban naglasak bio na izazovima s kojima se suočava Europska unija, ali i na mogućim posljedicama zaoštrenih međunarodnih odnosa na razvoj prilika u jugoistočnoj Europi i po samu Hrvatsku.

„HB Diplomatic Country Club“ utemeljen je s idejom da pruži uvjete za neformalne razgovore, tribine i seminare o međunarodnim odnosima, za gostovanje stranih diplomata i okupljanje hrvatskih dužnosnika s područja međunarodnih odnosa, za suradnju s diplomatskim akademija iz zemalja EU, organiziranje okruglih stolova za medije i diplomate i, prije svega, promicanje europskih vrijednosti.