Polaznici XVII. Jednogodišnjeg stručnog diplomatskog studija Diplomatske akademije MVEP RH posjetili Vukovar

U petak, 26. svibnja 2017. godine, polaznici XVII. Jednogodišnjeg stručnog diplomatskog studija Diplomatske akademije MVEP RH posjetili su Vukovar.

U sklopu jednodnevnoga studijskog posjeta Vukovaru, polaznici XVII generacije, uz čelnike Diplomatske akademije MVEP RH, obišli su Opću bolnicu Vukovar i memorijalni podrumski dio 'Mjesto sjećanja', kao i Memorijalni centar Domovinskog rata koji je dio javne ustanove Memorijalni centar Domovinskog rata Vukovar, uz uobičajeno stručno vodstvo dr.sc. Dražena Živića, ravnatelja Instituta znanosti „Ivo Pilar“ – područnog centra Vukovar i stalnog predavača DA.

O hrvatskoj povijesti i herojskoj obrani Vukovara polaznici studija slušali su i za posjeta Spomen-domu Ovčara i Memorijalnom groblju žrtava iz Domovinskog rata, a posjetili su i crkvu Sv. Filipa i Jakova i franjevački samostan, gdje im je fra Marijan Glamočak govorio o stradanjima tijekom agresije na Vukovar. Posjet je završen šetnjom gradom uz Križ (spomen žrtvama palim za Hrvatsku), obilaskom rodne kuće nobelovca Lavoslava Ružičke, Borova naselja, Trpinjske ceste te Borova sela gdje su položili vijenac ispred spomenika dvanaestorici redarstvenika poginulih u svibnju 1991. godine.

Inače, ovo je tradicionalni posjet Gradu-heroju polaznika ovog programa MVEP RH, već sedmi po redu, kojim je i neposredno i simbolički okončan obrazovni ciklus ovogodišnje generacije Jednogodišnjega stručnog studija DA MVEP RH.