Održan II. Modul 21. Europskog diplomatskog programa pod nazivom „Together for Europe’s Recovery“

Europski diplomatski program od 1999. godine okuplja mlade diplomate Europske unije kako bi sudjelovali na zajedničkim konferencijama i obukama o aktualnim vanjskopolitičkim pitanjima. Cilj programa također je promicanje umrežavanja mladih diplomata i jačanje zajedničkog duha europske diplomacije. EDP se uobičajeno odvija u četiri modula na četiri različite lokacije u državama članicama EU-a, ali se zbog krize uzrokovane virusom COVID-19 trenutno odvija online u organizaciji EEAS-a, Glavnog tajništva Vijeća te njemačkog i portugalskog predsjedanja Vijećem EU-a.

Republika Hrvatska je kao domaćin grupi polaznika II. Modul-a 21. EDP-a održala video konferenciju 25. veljače 2021. godine, u organizaciji Diplomatske akademije MVEP-a i EEAS-a. Sudionike je uvodno pozdravila ravnateljica Diplomatske akademije MVEP-a dr.sc. Lada Muraj.

U prvom dijelu Modula pod nazivom „Prioriteti vanjske politike Republike Hrvatske“ izlagali su v.d. glavnog tajnika Sebastian Rogač, načelnica Sektora za Sjevernu i Južnu Ameriku  Mirna Vlašić Feketija te voditeljica Službe za Crnu Goru, Srbiju i Tursku Jadranka Bošnjak. U drugom dijelu pod nazivom „Hrvatska i EU“ sudionicima su hrvatski model koordinacije europskih poslova te iskustva predsjedanja RH Vijećem EU prenijele Lena Ružić Turk, voditeljica Službe za koordinaciju EU poslova i Goranka Primc, voditeljica Službe za institucionalna pitanja EU.

Na II. Modulu u organizaciji RH sudjelovalo je pet mladih diplomata iz Belgije, Danske, Francuske, Litve i Glavnog tajništva Vijeća EU-a.