Informacija o konferenciji povodom Dana hrvatske diplomacije, Zagreb, 9. lipnja 2015.


Ovogodišnji Dan hrvatske diplomacije, 7. lipnja, obilježit će se tradicionalnom stručnom konferencijom, ovoga puta na temu 'Diplomacija i diplomatsko obrazovanje: 20 godina Diplomatske akademije MVEP RH (1995.-2015.)', koju MVEP RH organizira u Zagrebu, 9. lipnja, u suradnji s Udrugom hrvatskih diplomata i Zakladom Hanns Seidel.

Očekuje se nazočnost i obraćanje PRH Kolinde Grabar Kitarović, kao i ppVRH i mvep Vesne Pusić. O uspostavi DA MVEP RH govorit će prvi ravnatelj vlp dr. sc. Svjetlan Berković. Uzvanicima će se obratiti i predsjednica Zaklade Hanns Seidel prof. Usula Männle, te dr.sc.Dubravko Žirovčić, predsjednik Udruge hrvatskih diplomata. Održat će se i panel rasprava ravnatelja diplomatskih akademija o modernoj diplomaciji - Beč (Hans Winkler), London (Joseph Mifsud), Podgorica (Satka Hajdarpašić), Sofija (Tanya Mihaylova), Zagreb (Mladen Andrlić).

Uz predstavnike diplomatskog zbora u RH, akademske i stručne zajednice u području vanjske politike, diplomacije i međunarodnih odnosa, pozvani su i ovogodišnji polaznici XV. jednogodišnjega stručnog diplomatskog studija i I. generacije poslijediplomskoga studija diplomacije Sveučilišta u zagrebu i MVEP RH.

Radi potpunije informacije prilaže se program konferencije, čiji će se prvi dio odvijati na hrvatskom jeziku uz simultano prevođenje, a drugi dio na engleskom jeziku bez prevođenja.

 

Prilog:

- Program konferencije