Dubrovnik, 26. svibnja 2012. - Potpisan memorandum o razumijevanju i suradnji

 

Zamjenik ministrice vanjskih i europskih poslova Joško Klisović i zamjenik ministra vanjskih poslova Republike Kosovo Ibrahim Gashi potpisali su u subotu, 26. svibnja 2012. godine, Protokol o suradnji Diplomatske akademije Ministarstva vanjskih i europskih poslova Republike Hrvatske i Diplomatske akademije Ministarstva vanjskih poslova Republike Kosovo.

Potpisivanje Protokola održano je u Poslijediplomskom središtu Dubrovnik, po završetku 15. Dubrovačkog diplomatskog foruma.

Ovaj Protokol, kao međunarodno uobičajeni institucionalni okvir za razvoj suradnje na području diplomatskog usavršavanja, poticaj je daljnjoj stručnoj suradnji dviju država u razvoju službe vanjskih poslova, kao dijela moderne javne uprave, prema europskim i međunaro
dnim standardima i kriterijima. Suradnja u osobitom području diplomatskog obrazovanja otvara dodatne mogućnosti prijenosa hrvatskog znanja o odnosima i funkcioniranju Europske unije, bilateralnoj i multilateralnoj diplomaciji, međunarodnom pravu, diplomatskom i konzularnim odnosima te diplomatskom protokolu.