Studenti međunarodnih odnosa Američkog sveučilišta u Washingtonu posjetili Diplomatsku akademiju

 

Studenti međunarodnih odnosa Američkog sveučilišta u Washingtonu posjetili su u četvrtak, 12. travnja 2012. godine, drugu godinu zaredom Diplomatsku akademiju Ministarstva vanjskih i europskih poslova Republike Hrvatske, u sklopu studijskog posjeta državnim institucijama u regiji jugoistočne Europe.

Za osamnaest američkih studenata koji pohađaju semestar studija o Europskoj uniji pripremljen je seminar o procesu pristupanja Republike Hrvatske Europskoj uniji, njezinim odnosima sa susjednim zemljama i ulozi u promicanju regionalne sigurnosti i stabilnosti, ali i poticanju tranzicije i reformi u široj regiji južnog Mediterana.

Uvodno se studentima obratio ravnatelj Diplomatske akademije dr. sc. Mladen Andrlić, nakon čega su predavanja održali donedavni šef Misije Republike Hrvatske pri Europskoj uniji veleposlanik dr. sc. Branko Baričević i načelnica Odjela za Jugoistočnu Europu Ana Puljić-Žunjić.

Za vrijeme posjeta održan je i sastanak vodstva Diplomatske akademije s direktorom podružnice Američkog sveučilišta u Bruxellesu profesorom Jeromeom W. Sheridanom, na kojem je bilo riječi o nastavku suradnje u području diplomatskog i europskog obrazovanju te daljnjoj razmjeni predavača u programima u Bruxellesu i Zagrebu.