U Bostonu je od 25. do 27. rujna 2011. godine održan 39. Međunarodni forum za diplomatsko usavršavanje (IFDT), godišnji sastanak čelnika nacionalnih ustanova za diplomatsko usavršavanje. Prvim panelom na temu regionalne suradnje u diplomatskom usavršavanju predsjedavao je veleposlanik dr. sc. Mladen Andrlić, ravnatelj Diplomatske akademije Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija Republike Hrvatske.

Međunarodni forum za diplomatsko usavršavanje (International Forum on Diplomatic Training – IFDT) središnji je skup ravnatelja i dekana diplomatskih akademija i instituta. Omogućuje redovito komuniciranje u području diplomatskog usavršavanja specijalističkih ustanova koje uglavnom djeluju unutar Ministarstava vanjskih poslova, ali i akademski kroz sveučilišta, fakultete i institute. Od sredine 90-ih godine redovito sudjeluju i čelnici Diplomatske akademije Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija. Domaćin održavanja se izmjenjuje, a 2003. godine je održan i u Dubrovniku u organizaciji Diplomatske akademije. Ove godine organizator je Sveučilište Tufts (The Fletcher School of Law and Diplomacy).

Na ovogodišnjem 39. forumu sudjelovalo je stotinjak sudionika iz pedesetak država, što omogućuje razmjenu mišljenja, ideja i programa, usporedbe i dogovore o suradnji. Ukupno je bilo šest panela, uz slijedeće teme: multilateralna diplomacija UN-a; Wikileaks i diplomatsko izvješćivanje; međunarodna poslovna diplomacija; diplomacija tranzicijske pravde; međunarodni pregovori o okolišu. Prvim panelom na temu 'Regionalna suradnja u diplomatskom usavršavanju' predsjedao je veleposlanik dr. sc. Mladen Andrlić, ravnatelj Diplomatske akademije, a panelisti su: prof. dr. Joseph Mifsud, predsjednik, Euro-mediteransko sveučilište (EMUNI), Piran-Portorož, Slovenija; dr. Prianti Gagarin Djatmiko Singgih, ravnateljica, Centar za obrazovanje i usavršavanje Ministarstva vanjskih poslova, Jakarta, Indonezija; dr. Ron Ton, zamjenik ravnatelja Nizozemskog instituta za međunarodne odnose 'Clingendael'. Najavljen je i posebni kolokvij na temu 'Diplomacija u doba tranzicije'.