13. po redu Zajednički seminar o procesima europske integracije

 

Diplomatska akademija Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija, u suradnji sa Zakladom Hanns Seidel u Hrvatskoj i Poslijediplomskim središtem u Dubrovniku Sveučilišta u Zagrebu, organizira 13. po redu Zajednički seminar o procesima europske integracije koji se održava od 11. do 13. listopada 2011. godine u Dubrovniku.

Seminar je namijenjen mlađim diplomatima iz država srednje, istočne i jugoistočne Europe kojima omogućuje uvid u aktualna kretanja i promjene u procesima europske integracije, te neposrednu razmjenu znanja i iskustava sadašnjih i potencijalnih država članica Europske unije. Seminar omogućuje i dodatno međunarodno predstavljanje postignuća Republika Hrvatske u procesu stupanja u članstvo u Europskoj uniji. Radni jezik seminara je engleski, a predavači su iskusni diplomati i znanstvenici iz Austrije, Bugarske, Hrvatske, Mađarske i Njemačke, među kojima i sudionici pregovaračkih procesa svojih zemalja, eksperti EU i predavači prestižnih europskih sveučilišta.

Seminar su otvorili ravnatelj Diplomatske akademije Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija Mladen Andrlić i predstavnik Zaklade Hanns Seidl Ulrich Kleppmann, a govorit će i veleposlanik Savezne Republike Njemačke u Hrvatskoj dr. Bernd Fisher, ravnatelj Uprave za Europu i Sjevernu Ameriku u Ministarstvu vanjskih poslova i europskih integracija Aleksandar Heina, kao i bivši austrijski predstavnik u Europskoj uniji Manfred Scheich, ravnatelj Europske akademije iz Berlina dr. Eckart Stratenschulte, te ravnatelj Instituta za svjetsku ekonomiju iz Budimpešte dr. Andras Inotai i drugi.