Zagreb, 12. lipnja 2012. - Okrugli stol „Hrvatska – Bavarska – Njemačka zajedno u EU“

 

U organizaciji Diplomatske akademije Ministarstva vanjskih i europskih poslova, Ureda Zaklade Hanns Seidel u Republici Hrvatskoj i Instituta za međunarodne odnose, u Zagrebu je 12. lipnja 2012. održan Okrugli stol „Hrvatska – Bavarska – Njemačka zajedno u EU“.

Okrugli stol na temu „Hrvatska – Bavarska – Njemačka zajedno u EU“ održan je u okviru ciklusa javnih stručnih rasprava „Zagreb, EU – Brunch & Debate“, u prostorijama hotela Regent Esplanade u Zagrebu.

U prvom dijelu skupa na temu „Perspektive hrvatsko bavarskih odnosa u svjetlu pristupanja Hrvatske Europskoj uniji“ izlaganja su održali pomoćnik ministrice za europska pitanja Hrvoje Marušić i državna ministrica za savezna i europska pitanja Bavarske Emilia Müller, koja je na okruglom stolu sudjelovala u okviru svog boravka u Republici Hrvatskoj, povodom održavanja 31. Sjednice Stalne bavarsko-hrvatske komisije u Zagrebu.

U drugom dijelu veleposlanik Savezne Republike Njemačke u Republici Hrvatskoj dr. Bernd Fischer održao je predavanje na temu „Njemačko-hrvatski odnosi, izazovi i mogućnosti“.

Osnovna je ideja ovakvih stručnih skupova poticanje permanentnog dijaloga stručne publike i akademskih krugova, domaće i strane javnosti, čime se nastoji pridonijeti promišljanju problematike i profiliranju daljnjih aktivnosti Republike Hrvatske kao države članice Europske unije.