Zamjenik ministrice vanjskih i europskih poslova g. Joško Klisović primio je 10. rujna 2012. u nastupni posjet Nj.E. gđu Lourdes O. Yparraguirre, veleposlanicu Republike Filipini u RH sa sjedištem u Beču

U razgovoru su obostrano istaknuti vrlo dobri politički odnosi između RH i Republike Filipini kao i interes za daljnjim intenziviranjem suradnje, posebno na gospodarskom području.

Obje strane su izrazile zadovoljstvo predstojećim posjetom ministra obrane RH i zamjenika ministrice vanjskih i europskih poslova Republici Filipini. Zmvp Klisović istaknuo je kako će se tom prigodom održati političke konzultacije između dva Ministarstva vanjskih poslova s ciljem definiranja novih mogućnosti suradnje na različitim područjima te da Hrvatska strana vidi veliki potencijal za proširenje suradnje s izvaneuropskim zemljama, među kojima su i Filipini. U razgovoru su razmatrani potencijali suradnje na području brodogradnje, pomorstva i turizma.

Veleposlanica je izrazila zadovoljstvo skorim ulaskom RH u EU i očekivanje da će se suradnja s Filipinima dodatno proširiti. Filipini su u srpnju o.g. na marginama Regionalnog foruma ASEAN-a potpisali Sporazum o partnerstvu i suradnji s EU, a veleposlanica je i najavila mogućnost dolaska filipinskog gospodarskog izaslanstva u Hrvatsku krajem ove godine.



Priopćenja