Na marginama Konferencije

Ministrica Pusić i ministar Spindeleggerom usuglasili su se, nakon susreta u austrijskom ministarstvu vanjskih poslova, da Hrvatska treba poboljšati ulagačku klimu. "Austrija je vrlo povezana s Hrvatskom, bila je uključena u pripreme za Europsku uniju kako bi Hrvatska postala 28. članica, a danas smo razgovarali o tome što možemo učiniti u budućnosti", izjavio je ministar Spindelegger nakon susreta s ministricom Pusić, naglasivši kako se može stvoriti bolja ulagačka klima za austrijske poslovne ljude u Hrvatskoj". Ministrica Pusić istaknula je kako je "mišljenja da se treba poboljšati ulagačka klima u Hrvatskoj", izvijestivši da se priprema investicijski plan za unapređenje ulaganja.

Ministrica Pusić je podsjetila da je prošli tjedan Fitch agencija popravila kreditni rejting u nekim elementima. "To je jako dobra vijest i bila je objašnjena na dobar način jer se prepoznaje ozbiljnost rada hrvatske vlade i hrvatske politike", zaključila je ministrica Pusić.

Austrijski vicekancelar ustvrdio je da Hrvatska i Austrija nemaju bilateralnih problema, a ministrica Pusić dodala da dvije zemlje dijele identične poglede te da je zajednička pozicija da se istočna Europa u budućnosti također priključi EU, ali uz pripreme i ispunjenje uvjeta i obveza te prilagodbu.



Priopćenja