Zamjenik ministrice vanjskih i europskih poslova Joško Klisović primio je u ponedjeljak, 10. rujna 2012. godine u posjet generala zbora Ujedinjene Kraljevine Velike Britanije i Sjeverne Irske Sir Davida Richardsa

Sugovornici su bilateralnu suradnju na političkom i vojnom planu ocjenili odličnom, a general zbora Richards je, uz hrvatsku aktivnu ulogu u okviru NATO-a, naročito pohvalio angažman i operativnu pripremljenosti pripadnika Oružanih snaga Republike Hrvatske koji sudjeluju u operaciji ISAF-a. General Richards je ujedno izrazio i nadu za nastavkom izvrsne suradnje i nakon 2014., odnosno u post-ISAF razdoblju. Zamjenik ministrice Klisović je istaknuo spremnost Hrvatske da se angažira u daljnjoj demokratskoj konsolidaciji i stabilizaciji Afganistana nakon 2014. godine, kroz razne oblike stručne pomoći.

Obostrano su razmijenjena mišljenja o ključnim kriznim žarištima u svijetu kao što su stanje u Afganistanu, Siriji te na Srednjem istoku. Kada je riječ o mogućem rješenju krize u Afganistanu, general zbora Richards naglasio je potrebu uzimanja u obzir cjelokupnog stanja u toj regiji. Obostrano je iskazana važnost poboljšanja gospodarske situacije u toj zemlji, kao važnog preduvjeta sigurnosti. Stanje u Siriji dvoje sugovornika ocijenili su vrlo složenim i zabrinjavajućim.



Priopćenja