Završen twinning light projekt Hrvatske agencije za civilno zrakoplovstvo u Sjevernoj Makedoniji

Uspješan završetak twinning light projekta „Podrška sudjelovanju Republike Sjeverne Makedonije u Europskom zajedničkom zračnom prostoru (ECAA)“ kojeg financira EU, a provodi Hrvatska agencija za civilno zrakoplovstvo, obilježen je prigodnom online konferencijom 25. listopada 2021. godine. Korisnik i partner na projektu bila je Agencija za civilno zrakoplovstvo Sjeverne Makedonije. Svečanosti su prisustvovali predstavnici EU-a i RH te predstavnici zrakoplovnih  industrija dviju država: Steffen Hudolin, šef za suradnju u Delegaciji EU-a u Sjevernoj Makedoniji, Nives Tiganj, izvanredna i opunomoćena veleposlanica RH u Sjevernoj Makedoniji, Tomislav Tuntev, generalni direktor Agencije za civilno zrakoplovstvo Sjeverne Makedonije i voditelji projekta države članice i države korisnice – Zlatko Širac i Maja Vaskova.

Cilj projekta bio je podržati održivi razvoj civilnog zrakoplovstva u Sjevernoj Makedoniji u skladu s međunarodnim standardima i pravnom stečevinom EU –a. Unatoč izazovima pandemije COVID-19 tijekom provedbe projekta, projekt je uspješno proveden i postignuti su svi planirani ciljevi i rezultati.

Veleposlanica Tiganj posebno je istaknula kako je ovaj projekt još jedna potvrda predane potpore RH zemljama koje se nalaze na europskom putu.Ostale vijesti