Svjetski Dan kravate svečano obilježen u Ukrajini

Veleposlanstvo RH u Ukrajini po drugi put je obilježilo Svjetski Dan kravate. Prošle godine obilježen je u Kijevu na Andrijivskom spustu, a ove – u Lavovu, Odesi, Poltavi i Dnjipru.

Zahvaljujući počasnom konzulu RH u Lavovu, gospodinu Vitaliju Zapuhljaku, Dan kravate obilježen je postavljanjem kravata na kipove na centralnom trgu Rynok. Od 16. do 18. listopada, kipovi su bili ukrašeni kravatama crveno-bijele boje.

17. listopada obilježen je Dan kravate u Odesi na poznatim Potemkinovim stubama, u prisutnosti Veleposlanice Djamić. Svečanost je organizirana u suradnji s gradskim vijećem Odese, počasnim konzulom RH Sergijem Fatkullinom i gospođom Marinkom Franulović.

U ponedjeljak, 18. listopada, zgrada gradske umjetničke škole "Mala umjetnička akademija" u Poltavi i arhitekturni simbol grada – Bijela rotonda – bile su osvijetljene crvenim i bijelim bojama – bojama hrvatske kravate. Na ovaj način Poltava se po prvi put uključila u obilježavanje Svjetskog dana kravate, zahvaljujući počasnom konzulu RH gospodinu Oleksandru Rotovu.



Priopćenja