Posjet Veleposlanice gradu Odesi

Veleposlanica Anica Djamić u povodu Dana kravate boravila je u posjetu Odesi 17. – 18. listopada.

Sastala se sa županom Odeske oblasti Sergijem Grinevetskim i zamjenikom gradonačelnika Odese Sergijem Tetyukhinom.

Tijekom susreta s gospodinom Grinevetskim razgovaralo se o mogućnostima suradnje i zajedničkim projektima u području gospodarstva, agroindustrije, medicine, turizma, kulture i obrazovanja. Obostrano je izražena spremnost za daljnjim jačanjem veza te daljnju suradnju između RH i Odeske oblasti.

Veleposlanica Djamić je naglasila kako se turistička suradnja i razmjena iskustava u poljoprivrednom sektoru (vinogradarstvo i vinarstvo, proizvodnja sireva) mogu razvijati u oba smjera, a Hrvati mogu otkriti Odesku oblast kao jedinstveno mjesto gdje se sastaju more, rijeke i jezera.

Gospodin Tetyukhin je istaknuo da obilježavanje Dana kravate povećava prepoznatljivost RH u Ukrajini te izrazio spremnost za suradnju s RH na zajedničkim projektima.

Grad Odesa je grad-pobratim grada Splita. Veleposlanica Djamić je izrazila spremnost za jačanjem veza između ta dva turistička i pomorska grada.

U okviru posjeta Odesi, veleposlanica je položila cvijeće i zapalila svijeću na Drugom kršćanskom groblju Odese kod spomen-obilježja hrvatskim vojnicima poginulima u Prvom svjetskom ratu.



Priopćenja