Veleposlanik Republike Hrvatske u Narodnoj Republici Kini prof. dr. sc. Ante Simonić boravio je od 23. do 25. ožujka 2009. godine u nastupnom posjetu Hong Kongu

Tom prigodom veleposlanik Simonić susreo se s predstavnicima Vlade Posebnog upravnog područja Hong Kong, čelnicima Medicinskog fakulteta, Crvenog križa, turističkim djelatnicima te s nekoliko Hrvata koji rade u Hong Kongu

Tom prigodom veleposlanik Simonić susreo se s predstavnicima Vlade Posebnog upravnog područja Hong Kong, čelnicima Medicinskog fakulteta, Crvenog križa, turističkim djelatnicima te s nekoliko Hrvata koji rade u Hong Kongu. Organizacijsku potporu boravku veleposlanika Simonića u Hong Kongu pružio je počasni konzul Republike Hrvatske u Hong Kongu Gordon Wu.

U razgovoru s ravnateljem Protokola Vlade Posebnog upravnog područja Hong Konga Tonyem Nguyenom i zamjenicom izvršnog direktora Turističkog vijeća Hong Konga Daisy Lam, između ostalih tema, bilo je riječi o mogućnosti organiziranja trgovinske misije Hong Konga u Hrvatskoj, čiji bi naglasak bio na turizmu. Gđa Lam pozvala je Veleposlanstvo RH u Pekingu na sudjelovanje u prezentaciji hrvatske kulture i turizma na paradi u Hong Kongu koja se održava tijekom proslave kineske Nove godine.

Veleposlanika Simonića primili su dekan Medicinskog fakulteta Li Ka Shing Sveučilišta u Hong Kongu prof. dr. sc. Sum-Ping Lee i pročelnik katedre za farmakologiju i farmaciju prof. dr. sc. Paul M. Vanhoutte. Razgovarano je o suradnji s hrvatskim sveučilištima, pri čemu je bilo govora i o stipendijama u trajanju od šest do osamnaest mjeseci za znanstvenike iz Hrvatske. Spremnost za realizaciju sličnih stipendija izražena je i od strane Odsjeka za fiziku Sveučilišta u Hong Kongu.

Veleposlanik Simonić susreo se i s djelatnicima turističke agencije "Jetour" koji su mu predstavili aktivnosti agencije vezane za realizaciju putnih aranžmana za kineske turiste koji posjećuju Hrvatsku.



Priopćenja