Veleposlanik Republike Hrvatske u Japanu dr. Drago Štambuk primio je u prostorijama Veleposlanstva RH hrvatskoga nogometaša Matu Neretljaka

Veleposlanik Štambuk u posjet je primio hrvatskog nogometnog reprezentativca Neretljaka koji je nekoliko mjeseci nakon dolaska iz južnokorejskog kluba Suwon Samsunga u japanskom prvoligaškom nogometnom klubu Omnija Ardija u Saitami postao nogometna zvijezda u Japanu

Veleposlanik Štambuk u posjet je primio hrvatskog nogometnog reprezentativca Neretljaka koji je nekoliko mjeseci nakon dolaska iz južnokorejskog kluba Suwon Samsunga u japanskom prvoligaškom nogometnom klubu Omnija Ardija u Saitami postao nogometna zvijezda u Japanu.

Nakon pet kola, sa četiri postignuta zgoditka, iako obrambeni igrač, doveo je svoj klub, jedini bez poraza, u vrh japanske Prve lige, te zaslužio brojne hvalospjevne napise u medijima. U posljednjem novinskom napisu, u tjedniku Nogometni magazin, nazivaju ga snažnim i mudrim, nebeskim strijelcem, te istinskim profesionalcem koji psihološki uništava protivnika. Neretljak je igrao u Koreji od 2005. do 2008. godine gdje je sa Samsungom osvojio dva naslova prvaka i četiri nacionalna kupa, a četiri je godine uzastopno proglašavan najboljim obrambenim igračem Koreje, te najboljim stranim nogometašem posljednjeg desetljeća.

Veleposlanik Štambuk čestitao je Mati Neretljaku na iznimnim igrama u prvoj japanskoj ligi i širenju dobra glasa o hrvatskom nogometu i Hrvatskoj kao zemlji sportaša. U prvoj japanskoj ligi u igrama se ističe i nedavno pridošli Mihael Mikić koji igra za klub Sanfrecce iz Hiroshime, a australski Hrvat Eddy Bosner već nekoliko godina igra za Jeff United.



Priopćenja