Veleposlanica Republike Hrvatske u Kanadi, Vesela Mrđen Korać, predala vjerodajnice Glavnom tajniku Međunarodne organizacije civilnog zračnog prometa, Taiebu Cherifu

Veleposlanica Republike Hrvatske u Kanadi, Vesela Mrđen Korać, u četvrtak je, 3. studenog 2005. godine u Montrealu, predala vjerodajnice Glavnom tajniku Međunarodne organizacije civilnog zračnog prometa (International Civil Aviation Organisation - ICAO), Taiebu Cherifu

Prilikom predaje vjerodajnica veleposlanica Mrđen Korać izvijestila je Glavnog tajnika Chérifa o trenutnoj političkoj situaciji u Republici Hrvatskoj, posebno se osvrnuvši na pripreme za pregovore o tzv. «Zajedničkom nebu».

Glavni tajnik Chérif čestitao je Republici Hrvatskoj na postignutom napretku u razvoju civilnog zračnog prometa u svom zračnom prostoru.

Republika Hrvatska članica je Međunarodne organizacije civilnog zračnog prometa od 1992. godine i redovito sudjeluje u radu njezine Glavne skupštine, a kao članica Europske konferencije civilnog zrakoplovstva (European Civil Aviation Conference - ECAC), regionalne organizacije za Europu, usklađuje i zastupa svoje stavove.

Sjednice Vijeća Međunarodne organizacije civilnog zračnog prometa, sastanci pojedinih odbora i brojni seminari koji se organiziraju na regionalnim i globalnoj razini otvoreni su za Republiku Hrvatsku.

Glavni tajnik Chérif pozvao je veleposlanicu Mrđen Korać na narednu sjednicu Vijeća, kako bi je predstavio predsjedniku Vijeća i predstavnicima država članica.



Priopćenja