Reakcija Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija nastavno na tekst objavljen na BBC-u

Tekst objavljen na stranicama BBC-a smatramo potpuno zlonamjernim i neutemeljenim te smatramo da ne odgovara stvarnom sigurnosnom stanju u Republici Hrvatskoj

Tekst objavljen na stranicama BBC-a smatramo potpuno zlonamjernim i neutemeljenim te smatramo da ne odgovara stvarnom sigurnosnom stanju u Republici Hrvatskoj. Najbolji odgovor na pitanje o sigurnosti turista u našoj zemlji mogu dati hrvatski građani, ali i turisti koji su posjetili našu zemlju tijekom Uskršnjih blagdana. Podsjećamo da nije zabilježen ni najmanji incident, a i podaci govore da turisti u Hrvatsku stižu u sve većem broju.

Kada je riječ o preporuci za putovanja na stranicama britanskog ministarstva vanjskih poslova, Ministarstvo vanjskih poslova i europskih integracija Republike Hrvatske je od britanskog Veleposlanstva u Zagrebu zatražilo objašnjenje takve preporuke i objavu objektivne slike Hrvatske.

Napominjemo također da se tekst pojavio desetak dana nakon što je Hrvatska postala punopravna članica NATO-a i da je za punopravno članstvo Hrvatska trebala zadovoljiti visoke političke kriterije, među kojima su i demokratske reforme koje uključuju reformu pravosuđa, suzbijanje korupcije i organiziranog kriminala, borbu protiv međunarodnog terorizma te zaštitu ljudskih prava i prava manjina.



Priopćenja