Predstavnici Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija održali su u srijedu, 19. svibnja 2010. godine

Na sastanku su razmijenjena iskustva o aktivnostima vezanima uz javnu diplomaciju, odnose s javnošću, javno komuniciranje te pripremu i provedbu komunikacijskih strategija

Na sastanku su razmijenjena iskustva o aktivnostima vezanima uz javnu diplomaciju, odnose s javnošću, javno komuniciranje te pripremu i provedbu komunikacijskih strategija. Posebno je bilo govora o Komunikacijskoj strategiji za informiranje hrvatskih građana o članstvu Republike Hrvatske u Europskoj uniji.

Glasnogovornica Manz-Christ upoznala je nazočne predstavnike iz više uprava i odjela Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija te Diplomatske akademije s vanjskopolitičkim aktivnostima te ustrojem službe vanjskih poslova Kneževine Lihtenštajn.

S glasnogovornicom lihtenštajnske Vlade sastao se i državni tajnik za europske integracije Andrej Plenković koji ju je izvijestio o aktualnostima hrvatskog pristupnog procesa za punopravno članstvo u Europskoj uniji. Sugovornici su također izrazili nadu u nastavak još bolje suradnje između dviju zemalja nakon ulaska Hrvatske u Europsku uniju, a imajući u vidu činjenicu da je Lihtenštajn članica Europskog gospodarskog prostora.

Glasnogovornica Manz-Christ sudjelovat će na ovotjednom Diplomatskom forumu koji u Dubrovniku organiziraju Diplomatska akademija Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija i Srednjoeuropska inicijativa.



Priopćenja