Potpredsjednik Vlade i ministar vanjskih poslova i europskih integracija Gordan Jandroković primio je šefa Delegacije Europske unije u Republici Hrvatskoj veleposlanika Paula Vandorena

Veleposlanik Vandoren predstavio je ministru tom prigodom najnovije istraživanje koje je provedeno za Delegaciju Europske unije o stavovima hrvatskih građana o pristupanju Republike Hrvatske Europskoj uniji

Veleposlanik Vandoren predstavio je ministru tom prigodom najnovije istraživanje koje je provedeno za Delegaciju Europske unije o stavovima hrvatskih građana o pristupanju Republike Hrvatske Europskoj uniji.

Zaključeno je kako se rezultati ovog istraživanja u velikoj mjeri podudaraju s rezultatima iz redovitih istraživanja koja za potrebe Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija provode stručne agencije za ispitivanje javnog mnijenja. U tom smislu izraženo je i zadovoljstvo kontinuiranom i visokom razinom potpore hrvatskih građana ulasku Republike Hrvatske u Europsku uniju.

Istovremeno, naglašena je važnost nastavka kontinuiranog informiranja hrvatskih građana o svim prednostima članstva u Europskoj uniji. U tom kontekstu, ministar Jandroković upoznao je veleposlanika Vandorena s planiranim aktivnostima u okviru predstojeće predreferendumske informativne kampanje o članstvu Hrvatske u Europskoj uniji. Sugovornici su također dogovorili i daljnju suradnju te koordinaciju Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija te Delegacije Europske unije u Republici Hrvatskoj.



Priopćenja