Državni tajnik Andrej Plenković sudjelovao je u ponedjeljak, 5. rujna 2011. godine u Hrvatskom novinarskom domu u Zagrebu na debati „Europska unija danas i budućnost Republike Hrvatske unutar EU“ u organizaciji e-academia.hr.

Državni tajnik Plenković je predstavio prednosti ulaska Republike Hrvatske u Europsku uniju

Državni tajnik Plenković je predstavio prednosti ulaska Republike Hrvatske u Europsku uniju te iznio ocjene o utjecaju i pozitivnim učincima pregovaračkog procesa i provedenih reformi na hrvatske društvo u cjelini.

U svom izlaganju državni tajnik Plenković je odgovorio na niz negativnih teza o današnjoj Europskoj uniji koje su iznijeli gosti iz Irske i Ujedinjene Kraljevine. Izvijestio je o budućim aktivnostima koje predstoje, a posebice onima vezanima uz informiranje hrvatske javnosti o Europskoj uniji, referendumu o pristupanju Uniji te o potpisivanju Pristupnog ugovora.

U raspravi su sudjelovali Nigel Farage, član Europskog parlamenta i lider Stranke za neovisnost Ujedinjenog Kraljevstva (UKIP), Anthony Coughlan direktor „The National Platform EU Research and Information Centre“ iz Irske, te Slaven Letica, Marko Veselica, Zdravko Tomac, Velimir Srića i Josip Jurčević, a raspravu je moderirala Ozana Bašić.



Priopćenja